Italialainen kirjailija ja käsikirjoittaja Mariolina Venezia vierailulla Suomessa

 

Tiistaina 23.4.2024 klo 18.00, ravintola Sergioksen viinibaari, Läntinen Rantakatu 27

 

Kirjailijaa haastattelee Turun yliopiston italian kielen yliopistonlehtori, dosentti Antonio Sciacovelli.
Tilaisuus pidetään italiaksi. Tilaisuuteen on vapaa pääsy – L’evento si svolge in italiano. L’entrata libera. Benvenuti!

 

Mariolina Venezia on italialainen kirjailija, käsikirjoittaja ja runoilija. Hän on kotoisin Materan kaupungista Basilicatan maakunnasta Etelä-Italiasta. Hän asuu nykyisin Roomassa ja työskentelee elokuvien, teatterin ja television parissa.

Venezia on julkaissut italiaksi romaanit Altri miracoli (1998) ja Mille anni che sto qui (2006), joka sai Premio Campiello -kirjallisuuspalkinnon. Hän on kirjoittanut myös suositut Imma Tataranni -sarjana tunnetut romaanit, joiden pohjalta on tehty samanniminen televisiosarja. YLE on esittänyt Syyttäjä Imma Tataranni -sarjan kaksi ensimmäistä kautta ja ne ovat katsottavissa Yle Areenassa helmi-maaliskuulle 2024. Sarjan kolmas kausi alkaa Ylellä 30.4. Venezia on myös yksi Imma Tataranni -televiosiosarjan käsikirjoittajista.

Venezia on myös osallistunut italialaisen televisiosarjan Stiamo bene insieme (2002), elokuvan Sara May (2004) ja lukuisten muiden televisiotuotantojen käsikirjoittamiseen. Venezia asui pitkään Ranskassa, jossa on julkaistu hänen runoteoksiaan.

 

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä ravintola Sergioksen (Turku),  Helsingin Dante Alighieri -seuran ja Roomassa sijaitsevan Società Dante Alighieri – Sede Centralen kanssa. Sede Centrale on kaikkien Dante Alighieri -seurojen kattojärjestö ja on tukenut tätä kirjailijavierailua taloudellisesti.

 

Turun lisäksi Mariolina Venezia esiintyy Suomen vierailunsa aikana Helsingissä (22.4 ja 29.4), Tampereella (24.4) ja Jyväskylässä (25.4).

Lue lisää Basilicasta ja Materasta Helsingin Dante-seuran blogista.

 

 

Matera, Mariolina Venezian kotikaupunki ja mm. Imma Tataranni -televisiosarjan tapahtumapaikka. Kuva: Jacques Savoye Pixabaystä