Historia

Dante Alighieri-seuran historia juontaa juurensa vuoteen 1889, jolloin Giosuè Carduccin luotsaama intellektuelliryhmä esitti ajatuksen italian kielen ja kulttuurin vaalimisesta sekä Italiassa että valtion rajojen ulkopuolella. Tämä johti järjestön viralliseen perustamiseen 18. heinäkuuta 1893. Seuran päätavoite on italian kielen ja kulttuurin edistäminen maailmanlaajuisesti.

 

Yhdistyksellä on yli 500 paikallisjärjestöä, joista runsas 400 ulkomailla Afrikassa, Amerikan mantereilla, Euroopassa, Aasiassa ja Oseaniassa. Paikallisosastot järjestävät kielikursseja sekä monipuolisia kulttuuritapahtumia tehden italialaista taidetta, musiikkia, elokuvaa, kirjallisuutta, ja teatteria tunnetuksi ympäri maailman. Lisäksi Dante Alighieri-seura ylläpitää kouluja ja kirjastoja, julkaisee kirjoja, järjestää seminaareja, kulttuuriretkiä ja yleisötilaisuuksia sekä jakaa palkintoja ja stipendejä.

 

Mutta ennen kaikkea Roomassa historiallisessa Palazzo Firenzessä sijaitseva pääorganisaatio pyrkii tuomaan esille italialaisen kulttuurin runsaan ja monipuolisen kirjon rikkaan kielellisen perinteen rinnalla.

 

Seuran historiikki

Giovanni Di Paolo: Paradiso 31 Dante

Giovanni Di Paolo: Paradiso 28 Dante e Cacciaguida